Update ora 17.20: Bursa de Valori Bucuresti (BVB) informeaza ca, in sedinta de astazi, Comisia de Admitere la Tranzactionare a emis avizele consultative favorabile pentru tranzactionarea actiunilor adidas AG si SAP AG pe segmentul international al sistemului alternativ de tranzactionare ATS al BVB. Inceperea tranzactionarii pe baza avizelor consultative favorabile mentionate mai sus urmeaza sa fie supusa aprobarii Consiliului Bursei.

"Pana la sfarsitul lunii septembrie vor fi aduse aceste actiuni pe ATS. Data exacta urmeaza a fi stabilita dupa ce vor fi finalizate procedurile", au afirmat sursele citate.

Compania germana adidas este unul dintre cei mai mari producatori de incaltaminte si articole sportive, cu vanzari de peste 11 miliarde euro anul trecut in intreaga lume si o capitalizare de 9,9 miliarde euro. Produsele companiei sunt vandute sub trei marci principale: adidas, Reebok si TaylorMade-adidas Golf.

Titlurile adidas sunt listate pe pietele de la Frankfurt, Berlin, Stuttgart, Dusseldorf, Hanovra, Hamburg, Munchen, Londra, Nasdaq, Tradegate Exchange, Xetra si Lang&Schwarz Tradecenter.

SAP, companie cu sediul central in Germania, detine pozitia de lider mondial al pietei de software pentru managementul companiilor (ERP - enterprise resources and planning).

Compania este prezenta in aproximativ 120 de tari si opereaza atat prin intermediul a numeroase filiale, insumand peste 53.000 de angajati, cat si prin asocierea cu parteneri locali. Odata cu achizitionarea, in mai 2010 a producatorului de platforme pentru baze de date Sybase, SAP este organizata in patru divizii, respectiv Produse, Consultanta, Educatie si Sybase. Acestea opereaza la nivel global in Europa, America de Nord, Africa si Orientul Mijlociu, America Latina si Asia Pacific.

Citeste si:

SAP are o capitalizare bursiera de aproximativ 45,6 miliarde euro, iar anul trecut a inregistrat o cifra de afaceri de 12,46 miliarde euro.

Actiunile SAP sunt tranzactionate pe pietele din Frankfurt, Stuttgart, Dusseldorf, Berlin, Hamburg, Hanovra, Munchen, Italia, Londra, Nasdaq, Tradegate Exchange si Xetra.

Firma de brokeraj Tradeville a adus in luna iunie, tot pe ATS-ul BVB, actiunile companiilor germane Deutsche Telekom (DTE), Bayer (BAYN) si E.ON (EOAN), pentru care activeaza ca market maker. Tradeville mentine preturile titlurilor respective la niveluri similare celor de pe pietele principale si, totodata, este contraparte atat cumparatorilor, cat si vanzatorilor.

Firma de brokeraj va fi market maker si pentru actiunile adidas si SAP, titluri care au fost inregistrate miercuri in sistemul de decontare-compensare al Depozitarului Central, pentru a permite tranzactionarea pe piata din Romania.

Pentru tranzactionarea pe ATS nu este nevoie de acordul companiei emitente, precum in cazul unei listari pe o piata reglementata, ci doar de un accept din partea operatorului sistemului respectiv.