„Depozitarul Central ne-a informat ca in data de 05 septembrie 2011 a indisponibilizat inca 351.091.427 actiuni detinute de Statul Roman (reprezentat de Ministerul Finantelor Publice) la SC Fondul Proprietatea SA”, se mentioneaza intr-un raport trimis Bursei de catre Franklin Templeton.

Pachetul de 2,7% din capitalul Fondului va fi cel mai probabil anulat, avand in vedere ca Guvernul nu pare dispus sa plateasca respectivele actiuni cu cash sau cu un aport in natura la portofoliul FP.

Mihai Caruntu, seful de departamentului de cercetare piete de capital din cadrul BCR, mentioneaza intr-o nota adresata investitorilor ca reducerea capitalului va sustine pretul din piata al actiunilor FP. Acest lucru se datoreaza faptului ca masura va avea un impact pozitiv asupra valorii activului net pe actiune.

Franklin Templeton a mai anuntat ca fondurile de investitii straine au ajuns sa controleze 33,7% din capitalul subscris al Fondului Proprietatea, iar cele romanesti detin un pachet total de 10,2%. Actionarii persoane fizice din Romania figureaza cu o participatie de 38% din FP.

Citeste si:

Cu o zi in urma, Senatul a respins urgentarea listarii actiunilor din portofoliul FP, dupa ce presedintele Traian Basescu ceruse ca aceste proceduri sa se incheie pana pe 31 decembrie 2014. Anuntul va fi intampinat fara indoiala negativ de catre investitorii din piata.

Actiunile FP se tranzactionau la inceputul sedintei de joi la un pret de 0,445 lei/unitate, in scadere cu 1,11%.

Sursa imagine: sxc.hu