Ministerul Economiei detine pachetul majoritar de actiuni al operatorului conductelor de transport al produselor petroliere.

Tudora va ramane membru CA, potrivit hotararilor AGA de joi.

In 26 iulie, ministrul Economiei, Ion Ariton, a emis un ordin prin care functiile de director general si presedinte al CA la companiile unde institutia pe care o conduce este actionar majoritar nu vor mai putea fi ocupate simultan de catre aceeasi persoana.

Tudora, fost director de sanatate si protectie a muncii in companie, a preluat conducerea Conpet in 2010, fiind numit prin ordin al ministrului Economiei.

Printre companiile subordonate Ministerului Economiei se numara Romgaz, Transgaz, Termoelectrica, Oltchim, complexele energetice de la Rovinari, Turceni si Craiova, Hidroelectrica, Oil Terminal, Petrotrans si Compania Nationala a Huilei.

Citeste si:

Conpet administreaza o retea de 4.500 de kilometri de conducte si are ca obiect de activitate administrarea sistemului national de transport al produselor petroliere.

Actiunile Conpet s-au tranzactionat vineri la BVB la un pret de 31,9 lei/titlu, in scadere cu 3,33%. Capitalizarea companiei este de 276,1 milioane lei.

Ministerul Economiei detine 58,7% din capitalul companiei, Fondul Proprietatea are o participatie de 20,05%, restul actiunilor fiind controlate de alti actionari.