Consiliul de Administratie al Argus trebuie sa convoace AGA in maximum 45 de zile, in caz contrar Comisia urmand sa solicite instantei reunirea actionarilor, se arata intr-o ordonanta emisa marti de CNVM.

Pe ordinea de zi a noi adunari generale trebuie sa figureze aceleasi subiecte ca la AGA convocata pentru 16 - 17 septembrie, respectiv alegerea unui nou CA si realizarea unor investitii pe piata de capital de 5 milioane lei.

La AGA din 16 septembrie mai multi actionari, printre care SIF Oltenia si fondul de investitii Business Capital for Romania-Opportunity, controlat de BCR, nu au participat la sedinta pentru ca reprezentantii acestora nu au avut acces in incinta fabricii. In aceeasi situatie au fost si Dan Voiculescu si Radu Constantin, singurii membri ai CA ramasi dupa demisia a trei membri cu doua saptamani inainte de de AGA.

Blocarea accesului a fost constata si mentionata in procese verbale in ambele zile, inclusiv de echipaje de politie chemate de actionarii respectivi.

Pe site-ul Argus a fost publicat atunci un raport curent in care se precizeaza ca AGA s-a intrunit pe 16 septembrie, in prezenta unor actionari care detineau cumulat 43,4% din titluri. Participatia este similara cu cea pe care o detine indirect omul de afaceri.

Citeste si:

CNVM a stabilit inainte de AGA ca Chelu detine indirect 43,4% din titlurile Argus si i-a limitat dreptul la vot la 33%, pentru ca nu a derulat inca o oferta de preluare.

Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC) a solicitat CNVM sa dispuna convocarea unei noi AGA la Argus, considerand ca la adunarea din 16 septembrie au fost incalcate drepturile actionarilor prin blocarea accesului la sedinta de catre "grupul Catalin Chelu".

Catalin Chelu si SIF Oltenia, principalii actionari ai producatorului de ulei Argus Constanta, isi disputa controlul firmei din luna iulie, cand omul de afaceri a intrat in actionariatul companiei. SIF Oltenia are 31,93% din titlurile Argus.