Intr-o situatie foarte similara celei din Romania, expertii bulgari au cerut in repetate randuri oficialilor din Sofia sa lanseze oferte publice (IPO) majore care sa readuca la viata piata de capital, in prezent confruntata cu probleme mari de lichiditate si lipsa actiunilor de calitate.

Performantele slabe ale Bursei din Bulgaria au fost puse si pe seama faptului ca investitorii straini s-au retras din piata IPO-urilor dupa izbucnirea crizei, acestia fiind in continuare neinteresati de ofertele publice.

Bulgarii mai anuntasera un adevarat val de privatizari prin bursa si anul trecut, sperand sa stranga 41 milioane de euro pentru bugetul public. Ofertele au inregistrat insa in buna parte esecuri, doar opt companii reusind sa atraga interesul investitorilor.

Citeste si:

Cehii de la CEZ furnizeaza electricitate pentru doua milioane de gospodarii din Bulgaria. Compania germana E.ON distribuie energie locuitorilor din nord-estul tarii, in vreme ce austriecii de la EVN controleaza distributia din sud-estul Bulgariei.

Sursa imagine: E.ON