Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare obliga Consiliul de Administratie al SIF Banat Crisana sa dispuna ridicarea masurii de suspendare a drepturilor de vot a mai multor fonduri de investitii.

Consiliul de Adminstratie al SIF a suspendat dreptul la vot pentru mai multe fonduri de investitii, motivand ca acestea "au o politica comuna in legatura cu SIF Banat-Crisana" si pot fi suspectati ca actioneaza concertat.

Grupul de actionari este format din fondurile Carpatica Stock, AZT Moderato- fond de pensii facultative administrat de Allianz, AZT Viitorul Tau-fond de pensii privat administrat de Allianz,STK Emergent, Vital fond de pensii administrat privat de BT Aegon, BT Maxim administrat de BT Asset Management, Carpatica Global-administrat de SAI Carpatica, Napoca-administrat de Globinvest, AZT Vivace-fond de pensii facultative administrat de Allianz, societatea de administrare a investitiilor STK Financial, Clairmont Holdings, Broudhurst Investments, ING International Romanian Equity, Leo Overseas si East Capital Balkan.

Asociatia Investitorilor pe Piata de capital (AIPC)a solicitat CNVM sa adopte masuri urgente astfel incat conducerea SIF Banat Crisana (SIF1) sa revina asupra deciziei de limitare la 1% a dreptului la vot in AGA de joi pentru un grup de 15 actionari care detin cumulat 6,41% din capital.

De asemenea, investitorii mai solicita Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare dispunerea masurilor necesare pentru convocarea unei Adunari Generale a Actionarilor S.I.F. Banat Crisana pentru alegerea a doi administratori deoarece in cadrul A.G.O.A. din 28.04.2011 drepturile acelorasi fonduri au fost suspendate, acestea neputand sa isi exercite dreptul de a alege membri in Consiliul de Administratie.

"Toata Europa e cu ochii pe noi. Dorim respectarea actionarului si a drepturilor lui. Trebuie sa avem un comportament ireprosabil pentru a putea realiza cu adevarat privatizari pe Bursa si a dezvolta o economie independenta puternica si care sa aiba access la mai multe surse de finantare", se mai arata in comunicatul remis de AIPC.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Sefii SIF isi pierd una dintre armele preferate in lupta cu actionarii
Setari Cookie-uri