Consiliul Bursei de Valori Bucuresti a hotarat incetarea contractului de mandat al lui Valentin Ionescu, directorul general al companiei. Pana la numirea unui inlocuitor, postul interimar va fi ocupat de directorul adjunct Alin Barbu.

Consiliul Bursei motiveaza decizia prin faptul ca nu si-a indeplinit angajamantele de performanta asumate. “Nu sunt motive care sa incredinteze Consiliul Bursei ca va indeplini angajamanetele de performanta asumate la preluarea postului, tinta principala contractual fiind indeplinita in proportie de 10%”, se arata in comunicatul Bursei.

De asemenea, Consiliul mai explica faptul ca Ionescu nu a alocat timp pentru coordonarea resurselor BVB in vederea atingerii tintelor planificate carora le-a acordat o importanta redusa, “iar ca urmare a implicarii insuficiente, riscurile operationale au crescut nejustificat (oferta publica Petrom, nesupravegherea intermediarilor implicati in operatiunile cu unele dintre produsele structurate)”.

Hotararea survine sanctionarii in cursul lunii august a lui Valentin Ionescu cu “avertisment”.

“Consiliul Bursei a semnalat situatia domnului Valentin Ionescu si actionarilor BVB in septembrie, cand a luat hotararea de a prelungi contractul acestuia pe o perioada de maximum 6 luni. Cu aceasta ocazie s-a solicitat domnului Valentin Ionescu un plan de redresare rapida, plan care a fost intocmit neconcludent si nu a convins Consiliul Bursei”, se mai arata in comunicat.

Citeste Bilant de CEO: Cum a trecut primul an in conducerea Bursei

1. Credeti ca este oportuna demiterea lui Valentin Ionescu?

2. Credeti ca piata de capital va avea de suferit in urma acestei miscari?Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si