Transelectrica (TEL) a ridicat restrictiile privind exportul de electricitate si nu intentioneaza sa limiteze din nou livrarile pe piete externe, in cazul in care consumul nu va mai atinge valorile ridicate consemnate in ultimele saptamani din cauza conditiilor meteo.

"Avand in vedere scaderea consumului intern, cresterea rezervelor de combustibil in centralele termoelectrice si a debitelor afluente pe Dunare si pe unele rauri interioare, in conditiile unei situatii meteorologice favorabile, incepand cu vineri, 24 februarie, Transelectrica nu a mai limitat livrarile de energie electrica la export si intentioneaza sa nu le mai limiteze nici in viitor", se arata intr-un comunicat al companiei, citat de Mediafax.

Guvernul a aprobat la inceputul lunii februarie o hotarare care permite companiei de stat ca in perioada 16 februarie-15 martie 2012, in situatii critice, sa limiteze sau sa sisteze temporar livrarile de energie electrica la export, dar si sa limiteze consumul de electricitate al unor operatori economici.

Consumul mediu de energie electrica a atins in februarie maximul ultimilor zece ani, ca urmare a temperaturii scazute, iar pentru a asigura necesarul pietei interne Transelectrica a restrictionat livrarile la extern.

Exportul energiei electrice nu va mai fi limitat daca in perioada urmatoare consumul se va mentine la un nivel mai scazut. Totodata, au crescut si debitele raurilor care asigura productia de energie in hidrocentrale, precum si stocurile de carbune si pacura, mai arata Transelectrica.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Transelectrica: Romania a ajuns sa importe energie electrica