Bursa de la Bucuresti a scazut cu 0,23% la deschiderea sedintei, intr-o piata cu rulaj de numai 300.000 de lei si in care au fost realizate tranzactii cu actiuni emise doar 18 din cele 81 de companii listate pe primele trei categorii si la sectiunea "Internationale", scrie Mediafax.

Dupa primele minute de tranzactionare, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), consema cea mai vizibila variatie, fiind in scadere cu 0,46%.

In acelasi timp, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, cobora nesemnificativ, cu 0,08%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 0,41% sub inchiderea de miercuri.

Indicele extins al Bursei, BET-XT, a scazut cu 0,17%. Indicele reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

La ora 10:15, noul indice al BVB, BET-BK, era cu 0,17% sub sesiunea precedenta. BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS).

Rulajul pietei, de 300.000 de lei (66.000 de euro), era de aproape sase ori peste lichiditatea de la debutul sedintei precedente, de doar 54.000 de lei (12.000 de euro).

Actiunile Fondului Proprietatea erau cele mai lichide din piata, cu operatiuni de 133.000 de lei, iar pretul a scazut cu 0,64%, la 0,466 lei.

Marile piete europene au deschis in scadere cu pana la 0,7%, continuand linia descendenta a burselor din SUA si Asia. Pietele sunt afectate dupa ce ultima a sedintei de politica monetara a Rezervei Federale a Statelor Unite nu cuprinde indicii privind intentiile oficialilor americani de a introduce noi masuri de stimulare a economiei. Investitorii asteapta, acum, publicarea vineri a unor date privind cresterea economica a Chinei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Swiss Capital, pentru al 3-lea an la rand in topul intermediarilor BVB
Setari Cookie-uri