Un grup de trei actionari ai SIF Banat-Crisana (SIF1) solicita distribuirea unui dividend mai mare fata de propunerile administratorilor, respectiv de 0,1649 lei, reprezentand 90% din profitul obtinut anul trecut.

Grupul celor care a solicitat completarea ordinei de zi a sedintei AGA din 23 aprilie este format din omul de afaceri din Sibiu, Ioan-Alin Tatu, firma Premium, controlata tot de Tatu, si Bogdan Emil Vanatoru. Pachetul controlat de acestia reprezeinta 5,4% din capitalul SIF.

Omul de afaceri a anuntat in urma cu doua saptamani ca a depasit pragul de 5% din actiunile SIF Banat-Crisana, prin detineri directe si indirecte.

Administratorii societatii au propus initial actionarilor trei variante privind profitul de anul trecut, respectiv pastrarea acestuia pentru surse proprii de finantare, alocarea unui procent de 22% sau de 65% din castigul obtinut, ca dividende.

Astfel, actionarii trebuie sa aleaga, in AGA din 23 aprilie, repartizarea unui dividend brut de 0,04 lei, de 0,12 lei, de 0,1649 lei sau pastrarea intregului profit pentru investitii.

Profitul net al SIF a avansat cu 60% anul trecut si a ajuns la 100,5 milioane lei (22,6 milioane euro), datorita cresterii veniturilor din vanzarea de titluri din portofoliu.

Daca actionarii vor alege dividendul de 0,04 lei, firma va aloca 21,95 milioane lei, iar in cazul unui dividend de 0,12 lei, fondurile distribuite vor urca la 65,86 milioane lei. Pentru noua propunere, de 0,1649 lei, suma alocata creste la 90,5 milioane lei.

In anul precedent, societatea a acordat un dividend brut de 0,1 lei/actiune, respectiv o suma totala de 54,8 milioane lei. In aceeasi AGA, se va alege si un nou Consiliu de Administratie (CA), cu un mandat de 4 ani.

Actiunile au inchis sesiunea bursiera de miercuri la un pret de 1,369 lei, iar capitalizarea este de 751,3milioane lei (170 milioane euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
OMV Petrom anunta dividendul. Castigul depaseste 7%
Setari Cookie-uri