Conducerea SIF Moldova (SIF2) a respins cererea formulata de Sorin Turtoescu, fostul presedinte al societatii, prin care acesta ceruse aplicarea votului cumulativ la alegerile din 4/5 aprilie.
Votul cumulativ este un procedeu de votare avantajos in special pentru actionarii minoritari, prin care fiecare actionar are dreptul la un numar de voturi egal cu numarul actiunilor detinute, inmultit cu numarul pozitiilor de membri ai consiliului de administratie supuse la vot sau cu numarul propunerilor care urmeaza sa fie rezolvate.

Cererea lui Turtoescu a fost respinsa pentru ca aceasta fusese trimisa dupa 8 martie, termenul legal de completare a ordinii de zi pentru AGA, se arata intr-un comunicat trimis Bursei de la Bucuresti.

De asemenea, fostul presedinte al SIF2, nu este un actionar semnificativ al societatii, el controland in prezent doar 0,17% din actiuni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri