"Am descoperit, e ca "Intr-o scrisoare pierduta". Ministerul de Finante a venit cu o varianta in sedinta de guvern, varianta cu toti la un loc - si aici e opinia destul de conservatoare, ca sa zic asa, si a domnului Voinea, si a domnului Gherghina, cand se poate sa punem taxe, punem cat mai multe - noi in sedinta de guvern am modificat, eu am venit cu un alt text, dupa care insa a plecat textul initial", a spus Ponta la RTV.

Intrebat cine este de vina pentru acest fapt, Ponta a raspuns: "Proasta organizare a Guvernului".

El a adaugat ca a luat masuri ca astfel de lucruri sa nu se mai intample, fara sa mai vorbeasca insa despre o concediere a persoanei vinovate.

In urma cu zece zile, ca Guvernul a decis, prin derogare de la Codul Fiscal, sa stabileasc- o cota de impozit pe venit de 85% pentru veniturile reprezentand salarii/indemnizatii/sume compensatorii acordate, in conditiile legii, cu ocazia incetarii contractului de munca, raportului de serviciu sau mandatului, angajatilor cu functii de conducere sau persoanelor care sunt numite in calitate de membru "in consilii de administratie si consilii de conducere".

Citeste si:

Anterior, Guvernul a anuntat ca acest impozit de 85% va fi aplicat angajatilor cu functii de conducere sau persoanelor care sunt numite in calitate de membru in consilii de conducere din cadrul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) "si din cadrul autoritatilor care au fost reorganizate prin infiintarea ASF".

ASF a fost infiintata prin comasarea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare si Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Initial, premierul Ponta a afirmat ca, asa cum stie el, impozitarea se aplica doar pentru membrii fostelor trei comisii, pentru ca ulterior sa arate ca inspectorii guvernamentali vor verifica daca "cineva" a modificat decizia Guvernului si ca persoana vinovata va fi concediata.