Aurul a continuat sa scada si vineri, ajungand sub pragul psihologic de 1.400 de dolari, pe masura ce temerile privind o interventie militara in Siria au scazut.

Contractele futures pe aur cu livrare in decembrie au scazut in prima parte a zilei de vineri cu 1,1%, pana la 1.397 dolari/uncie. Si argintul a fost lovit, cotatia metalului pretios fiind in cadere cu 1,5% pana la 23,49 dolari/uncie.

Miercuri seara, Parlamentul Marii Britanii a sustinut un vot preliminar prin care a respins o interventie militara in Siria. Cabinetul britanic se va reintruni la inceputul saptamanii viitoare pentru a decide daca Marea Britanie se va implica in acest conflict.

In SUA, reprezentantii Casei Albe au informat liderii Congresului ca o interventie in Sira ar viza facilitatile care permit dezvoltarea armelor chimice in aceasta tara, potrivit The Wall Street Journal.

Pretul aurului a crescut in ultima saptamana, depasind cotatia de 1.400 de dolari, pe masura ce investitorii au cautat active sigure pentru a se proteja de instabilitatea pietelor financiare in cazul izbucnirii unui conflict armat in Golf. Aurul a urcat in aceasta saptamana per ansamblu cu 1,1%, iar in luna august este in crestere cu 7,4%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Atac armat la baza americana Pearl Harbor