Deutsche Bank, cea mai mare banca din Germania, avea la sfarsitul anului trecut o expunere nominala pe instrumente financiare derivate in valoare de 54,6 trilioane euro, potrivit raportului financiar pe anul 2013 citat de zerohedge.com.

In 2013, Deutsche Bank a anuntat ca vrea sa stranga 2,8 mld. euro printr-o emisiune de 90 milioane actiuni noi ce urmau sa fie plasate privat, fapt care a ridicat semne de intrebare cu privire la cat de bine capitalizata este grupul financiar germana.

Cifrele din bilantul pe anul 2013 explica insa intr-o anumita masura de ce banca ar putea sa aiba nevoie de o infuzie de capital. Deutsche Bank avea la sfarsitul lui decembrie anul trecut o expunere nominala de 54,6 trilioane euro pe toate instrumentele financiare derivate, inclusiv cele din piata OTC (over-the counter), cu 5 trilioane mai mult chiar si decat gigantul american JPMorgan.

Cifra este ingrijoratoare mai ales daca este raportata la valoarea nominala a depozitelor Deutsche Bank – 522 mld. euro, de circa 100 de ori mai putin decat expunerea pe derivate. Nu in ultimul rand, merita mentionat si faptul ca expunerea pe derivate de 54, 6 trilioane euro a Deutsche Bank este de 20 de ori mai mare decat PIB-ul Germaniei (2,74 trilioane euro).

Citeste si:
Bancile germane, in criza de seifuri in care sa depoziteze banii
Bancile germane, in criza de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Un consilier cere eliminarea băncilor din parcuri pentru oamenii să stea acasă
Setari Cookie-uri