Rata de profit corespunzatoare perioadei ianuarie-martie 2015 a fost de peste 18%, a anuntat compania.

Sameday Courier a devenit primul operator romanesc de curierat rapid listat pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), actiunile companiei fiind tranzactionate in piata AeRO. „Avem o crestere semnificativa a veniturilor si a profitului. Practic, profitul primului trimestru egaleaza profitul obtinut in tot anul trecut, fiind in linie cu obiectivele stabilite pentru acest an. Este cel mai bun trimestru al nostru de pana acum”, a declarat, intr-un comunicat de presa, Lucian Baltaru, actionar si General Performance Manager la Sameday Courier.

Majorarea cifrei de afaceri a fost determinata de cresterea volumului de trimiteri, in conditiile in care toate liniile de business au inregistrat evolutii pozitive. Cresterea cifrei de afaceri a fost sustinuta de dezvoltarea segmentul de livrari in aceeasi zi, concomitent cu majorarea volumului proiectelor cu livrare in regim mai putin accelerat, adresat si neadresat.

Citeste si:

„Cresc zona de e-commerce, livrarile catre persoane fizice, creste nevoia pentru livrarile programate la anumite ore si este posibil sa mai vedem evolutii care sa vina in intampinarea nevoilor clientului destinatar, de a controla cat mai bine nu doar la ce ora primeste ceva, dar si unde o poate face. Raman la convingerea ca «samedaismul» va fi noua religie in curierat, mai ales in privinta livrarilor la nivel local ”, a afirmat Octavian Badescu, antreprenor si fondator al Sameday Courier.

Managementul Sameday Courier estimeaza, la nivelul intregului an 2015, o crestere a cifrei de afaceri a companiei peste media pietei din toate punctele de vedere, vizand atingerea unui volum in valoare de aproximativ 10 milioane de lei si o profitabilitate de doua cifre.

Actiunile SDAY se tranzactionau marti pe bursa la pretul de 8,5 lei/unitate. Avand in vedere aceasta cotatie, compania este evaluata la 8,5 mil. lei.

Sursa foto: Shutterstock