“Am pe masa o solicitare a clubului Rapid Bucuresti pentru listare pe piata de capital romaneasca. Este in analiza insa mai au de trecut un prag: sa isi aprobe planul de reorganizare si sa iasa din insolventa”, a declarat Mircea Ursache, vicepresedinte ASF, in cadrul conferintei The New Market organizata de wall-street.ro in parteneriat cu Citi Romania, Musat & Asociatii si Depozitarul Central.

Principalul actionar al clubului Rapid este Valeri Moraru, proprietarul producatorului de bauturi Azuga Watters. Rapid a intrat in insolventa in anul 2012. Legislatia pietei de capital nu permite listarea unei companii aflata in insolventa.

Si Marian Iancu, fostul patrol al clubului de fotbal FC Timisoara, spunea in 2010 ca intentioneaza sa listeze pe bursa un pachet de actiuni. Oferta nu s-a mai realizat, iar intre timp clubul a fost exclus din competitiile oficiale din cauza datoriilor acumulate.

Citeste si:

Intr-o piata financiara globala in care lichiditatea se afla la niveluri record, piata de capital romaneasca are nevoie de noi companii pentru a putea atrage masa de bani pe care investitorii internationali o au la dispozitie. Prezenti la prima editie a conferintei The New Market, reprezentantii institutiilor de stat si principalii actori din piata de capital romaneasca au vorbit despre masurile necesare dezvoltarii pietei de capital, dar si despre viitoarele listari pe bursa, pornind de la “mamutul” Hidroelectrica si pana la clubul de fotbal Rapid Bucuresti.

Citeste aici cele mai importante declaratii ale speakerilor conferintei The New Market, organizata de wall-street.ro, in parteneriat cu Citi Romania, Musat & Asociatii si Depozitarul Central.