La finalul sezonului raportarilor financiare aferente trimestrului al treilea pe bursa, s-a remarcat o evolutie peste asteptari a sectorului bancar si o scadere pe utilitati. Am dezbatut ce inseamna aceste evolutii, dar si ce urmeaza pe piata de capital la finalului anului si in 2017, cu Octavian Dragolea, directorului sucursalei din Bucuresti al IFB Finwest, in emisiunea Profesionistii in Investitii.

“Bancile au evoluat foarte bine, chiar peste asteptari. La inceputul anului erau mai multe voci care spuneau ca anul acesta bancile vor avea viata grea, dar nu a fost asa. S-au inregistrat rezultate surprinzatoare pentru acest sector. Utilitatile au scazut, acolo este o problema si de sezonalitate, nu au fost nici evenimente majore sau intrati de consumatori noi, au scazut si preturile la materii prime. Toate aceste lucruri au diminuat din rezultatele financiare la trimestrul al treilea, dar nu ingrijorator de mult”, a declarat Octavian Dragolea.

In viitorul apropiat, brokerul se asteapta ca bancile sa continue cresterea si sectorul de utilitati sa se regleze dupa publicarea rezultatelor anuale finale sau preliminare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri