Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a simplificat procedurile pentru intermediarii care activeaza pe piata de capital si le va oferi acestora posibilitatea de a fi participanti indirecti la Depozitarul Central.

Astfel, un participant BVB poate alege modalitatea prin care sa efectueze operatiunile de post-tranzactionare. Noua optiune va crea premisele pentru un acces mai facil la piata administrata de BVB a unor potentiali noi membri, care vor lua in considerare dobandirea calitatii de membru la BVB in vederea activarii pe piata de capital din Romania, in timp ce serviciile de post-tranzactionare aferente vor fi furnizate de institutii specializate, cum sunt agentii custode.

Utilizarea de catre un participant BVB a optiunii legate de participarea indirecta la Depozitarul Central ii permite acestuia sa se concentreze pe activitatea de tranzactionare si sa opteze pentru o solutie potrivita modelului sau de business cu privire la post-tranzactionare. Acest participant nu va mai derula operatiuni de compensare-decontare si registru deoarece activitatile respective vor fi efectuate de catre alte institutii autorizate de Depozitarul Central.

Retail jobs

In vederea sustinerii adecvate a acestui cadru si in calitate de furnizor de servicii IT pentru Depozitarul Central, Bursa de Valori Bucuresti a dezvoltat infrastructura care sa asigure efectuarea de operatiuni intr-un mod automatizat, beneficiind de o interconectare intre sistemul de tranzactionare BVB si infrastructura aferenta pentru post-tranzactionare, precum si de utilizarea unei proceduri eficiente de administrare a riscului.

„In concordanta cu obiectivele sale de a dezvolta piata locala, BVB ramane implicata in demersurile de imbunatatire a serviciilor si instrumentelor oferite participantilor la piata in vederea sustinerii activitatii acestora si se aliniaza la standardele si practicile burselor moderne”, mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB.

Citeste si:
Bursa românească, pentru prima dată în istorie mai mare decât cea...
România, peste Ungaria. Bursa...
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri