Bursa de Valori Bucuresti (BVB) schimba componenta indicelui principal pentru a doua oara de la lansarea acestuia. Comisia Indicilor a decis pe 19 iunie sa extinda numarul companiilor care fac parte din indicii BET si BET-TR, de la 12 la 13 companii. Noul emitent inclus este DIGI Communications, simbol bursier (DIGI), furnizor de servicii de telecomunicatii din Romania si Ungaria.

„Capitalizarea tuturor companiilor listate la BVB depaseste 37 de miliarde de euro, din care companiile romanesti au peste 20 de miliarde de euro. DIGI a fost cel mai mare IPO privat din istoria pietei de capital romanesti, iar Comitetul Indicilor a decis includerea acestui emitent in indicele principal al bursei”, mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Lucian Anghel, Presedintele Bursei de Valori Bucuresti.

Actiunile DIGI au intrat la tranzactionare la BVB pe 16 mai 2017, in urma finalizarii cu succes a celei mai mari oferte publice initiale (IPO) derulata de o companie privata pe piata de capital romaneasca, de peste 944 milioane lei (207 milioane euro).

Ponderile simbolurilor din componenta indicilor vor fi determinate pe baza numarului de actiuni si a pretului de inchidere de la finalul sedintei de tranzactionare din data de 22 iunie 2017.

Retail jobs

Sursa foto: BVB

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Succese »Setari Cookie-uri