"Suntem in negocieri cu sindicatul reprezentativ asupra contractului colectiv de munca. Discutiile includ atat modificarile codului fiscal cat si eventuale majorari. Avem incredere ca discutiile responsabile cu partenerul social nu vor conduce la diminuari ale salariilor actuale", se mentioneaza intr-un raspuns al petrom, citat de Agerpres.

OMV Petrom are 13.886 de angajati, potrivit raportului pentru primele noua luni ale acestui an.

Joi, un alt mare angajator, Kaufland Romania, a anuntat ca preia contributiile aferente angajatorului in salariul brut al angajatului. Astfel, fiecare angajat Kaufland Romania va avea un salariu net mai mare, in medie cu 1,5%.

"Compania intelege astfel sa linisteasca ingrijorarile salariatilor si familiilor acestora si ii asigura ca, dincolo de schimbarile legislative, firma face toate eforturile, cu fapte, pentru siguranta lor salariala”, a declarat Laura Iancu, director Resurse Umane in cadrul Kaufland Romania, citata intr-un comunicat al companiei. Retailerul a avut anul trecut 14.070 angajati.

Petrom: Romanii obisnuiesc sa...
Citeste si: Romanii obisnuiesc sa alimenteze cu carburant vinerea

Guvernul a aprobat, miercuri, prin modificarea Codului fiscal, o serie de masuri privind impozitul pentru IMM-uri, impozitul pe venit si contributiile sociale. Printre aceste masuri, autoritatile au decis trecerea contributiilor sociale de la angajator la angajat si diminuarea impozitului pe venit de la 16% la 10%.

De la 1 ianuarie 2018, nivelul contributiilor platite pentru salariul brut urmeaza sa scada cu 2 puncte procentuale, de la 39,25% la 37,25%, insa din totalul de 22,75% contributii datorate de angajator, 20 de puncte se transfera catre salariat. Astfel, din salariul brut, 35% vor fi contributii retinute de angajator in numele salariatului, iar contributiile ramase in sarcina angajatorului, respectiv 2,75% (dupa transferul de 20 puncte la salariat), scad la 2,25% si vor acoperi riscurile de somaj, accidente de munca, concediu medical, creante salariale.

Sursa foto: Compania