Din punctul sau de vedere, existenta pragului de detinere la 5% blocheaza piata si participarea mai activa la viata economica a tarii si spera ca acest subiect sa fie transat in mandatul sau la ASF.

“Mutatiile care au avut loc in ultimii ani, la Societatile de Investitii Financiare, arata ca doar nostalgicii mai pot vorbi de cuponari in actionariatul acestora. De asemenea, s-a schimbat fundamental raportul intre detinatorii de actiuni ca urmare a conversiei cupoanelor si cei care au cumparat din piata. In cel putin 4 dintre SIF-uri, ponderea celor care au investit in piata libera depaseste 85 – 85% din total. Problema se pune, deci: mai poate statul roman sa mai tina un prag artificial sau trebuie sa lasam Adunarea Generala a Actionarilor sa decida?”, a mai spus Ursache.

Vicepresedintele ASF a sustinut intotdeauna varianta prin care articolul ce prevede pragul de detinere sa fie abrogat si actionarii sa decida ce se intampla cu pragul la fiecare societate, in anumite condutii de cvorum. “Este una dintre ultimele bariere care mai fac din piata romaneasca sa fie inca blocata in cazuri in care decidentul este altul decat actionarul, in acest caz statul”, a mai spus Mircea Ursache.