Obligaţiunile vor fi listate pe sistemul alternativ de tranzacţionare de la Bursa de Valori Bucureşti.

Operaţiunea a fost intermediată de BT Capital Partners, compania de investment banking a Grupului Financiar Banca Transilvania, în calitate de intermediar şi consultant autorizat.

"Studiem oportunitatea finanţării prin piaţa de capital din România de mai mult de 3 ani. Succesul acestei oferte ne-a răspuns clar la întrebarea "Este posibil şi oportun pentru Vivre să îşi facă planuri de creştere prin Bursă?". Ne bucurăm că, da, este posibil, atât pentru Vivre, cât şi pentru alte companii româneşti. Mă voi asigura că vom fi o prezenţă activă şi profitabilă pentru investitorii actuali şi viitori", afirmă Monica Cadogan, fondator şi CEO al Vivre Deco.

În cadrul plasamentului privat, compania a oferit spre vânzare 30.000 de obligaţiuni cu o valoare nominală de 100 de euro, la o dobândă între 4,5 şi 5,5%. Plasamentul a fost suprasubscris, iar emitentul a decis suplimentarea ofertei, atrăgând în total 3,5 milioane euro la o dobândă de 5,25%. La plasament au participat 66 investitori, atât persoane fizice, cât şi investitori instituţionali.
Fondurile atrase vor fi folosite pentru finanţarea strategiei de dezvoltare accelerată a companiei prin acapararea pieţei, în special prin investiţii în instrumente de marketing, cu scopul extinderii bazei de clienţi şi a creşterii notorietăţii brandului, precum şi prin investiţii în tehnologie şi automatizări.

"Suntem onoraţi că putem fi parte din povestea de succes a Vivre, o companie antreprenorială românească care s-a extins în afara graniţelor, devenind unul din liderii industriei sale în Europa Centrală şi de Est. Ne bucurăm că echipa şi planurile companiei au primit încrederea investitorilor, în ciuda mediului tensionat din pieţele de capital globale şi credem că încheierea cu succes a acestei tranzacţii confirmă misiunea BT Capital Partners de a fi alături de companiile şi antreprenorii din România în planurile lor de dezvoltare", declară Daniela Secară, Director General, BT Capital Partners.

Următorul pas este pregătirea documentelor necesare pentru admiterea obligaţiunilor la tranzacţionare pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti. Vivre Deco îşi propune ca prima zi de tranzacţionare să aibă loc în termen de trei săptămâni, sub simbolul VIV25E. Compania va fi primul business din sectorul e-commerce care listează la BVB obligaţiuni denominate în euro.

În 2019, Vivre Deco a înregistrat venituri de aproximativ 200 milioane lei, un profit operaţional EBITDA de 7,1 milioane lei şi un profit net de 3,4 milioane lei. Compania este prezentă în nouă ţări din Europa Centrală şi de Est şi a înregistrat o dezvoltare susţinută în ultimii 5 ani, cifra de afaceri crescând în medie cu 28% anual.

BT Capital Partners a intermediat în ultimele 12 luni cinci emisiuni de obligaţiuni corporative şi trei tranzacţii de fuziuni şi achiziţii, în valoare de circa 250 milioane euro, fiind printre cei mai activi consultanţi de investment banking din piaţa locală.

Vivre este principalul e-commerce din industria home & deco din Europa Centrală şi de Est, fondat în 2012 de antreprenori români, cu vânzări în 9 ţări din centrul şi estul Europei: România, Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Cehia, Croaţia, Polonia şi Grecia. Pe site-urile şi aplicaţiile mobile Vivre sunt disponibile peste 100.000 de piese de mobilier, decoraţiuni, textile şi accesorii, colectate de la 1.000 de branduri din întreaga lume. Cu 4,5 milioane de comenzi livrate către mai mult de 750.000 de clienţi, Vivre pune zilnic la dispoziţie mii de produse noi pentru cei care vor să devină propriii designeri.

BT Capital Partners, compania de investment banking a Băncii Transilvania, este membru exclusiv în România al alianţei internaţionale de fuziuni şi achiziţii Oaklins şi cel mai mare broker de retail din piaţa de capital din România. BT Capital Partners oferă asistenţă pentru atragerea de capital prin emisiuni de obligaţiuni şi acţiuni la bursă, asistenţă financiară pe tranzacţii de fuziuni şi achiziţii, precum şi servicii de brokeraj pe piaţa de capital locală şi internaţională.