Actionarii producatorului de caramizi si tigle Ceramica Iasi (CERE) au aprobat luni propunerea conducerii de majorare a capitalului social cu 48,96 milioane lei (14,62 milioane euro), prin aport in numerar, pana la 57,12 milioane lei, in scopul investitiilor in marirea capacitatii de productie.
Pentru majorare ar putea fi emise 97,928 milioane actiuni, la un pret de emisiune egal cu valoarea nominala, de 0,50 lei. Actionarii inregistrati la data de 18 octombrie vor putea subscrie sapte actiuni noi pentru una detinuta, in termen de 30 de zile de la publicarea anuntului in Monitorul Oficial. Actiunile ramase nesubscrise vor fi oferite spre subscriere actionarilor ce au participat in prima etapa, de data aceasta termenul fiind de trei zile.

Producatorul de caramizi si tigle Ceramica Iasi (CERE) a afisat in prima jumatate a acestui an un profit net de 6,43 milioane lei (2,05 milioane euro), dublu fata de perioada similara a anului trecut, pe fondul avansului afacerilor cu peste 35%. In prima jumatate a anului trecut, compania a afisat un profit net de 3,25 milioane lei. Afacerile societatii s-au cifrat in primul semestru din 2007 la 21,7 milioane lei (6,92 milioane euro), in crestere cu 35,7% fata de aceeasi perioada din 2006, cand cifra de afaceri a companiei a fost de 16,04 milioane lei.

Anul trecut, compania a achizitionat active in valoare totala de 25,54 milioane lei (7,5 milioane euro), in cadrul investitiei pentru noua linie de productie a blocurilor ceramice, inaugurata in octombrie.

Ceramica Iasi are un capital social de 8,16 milioane lei, divizat in 16,3 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,50 lei. Actionarul majoritar al Ceramica este compania Ugirofin din Olanda, care controleaza 65,88% din pachetul total de actiuni.

Titlurile Ceramica sunt tranzactionate pe piata Rasdaq, la categoria de baza, sub simbolul CERE. Compania are o capitalizare de 288,89 milioane lei (86,24 milioane euro), aferenta cotatiei de 17,70 lei, inregistrata in sedinta din 28 septembrie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri