In sedintele de marti si miercuri, titlurile Romcab Targu Mures (MCAB) au fost cele mai lichide din piata Rasdaq, pe segmentul tranzactiilor comune (Regular), cu un rulaj cumulat de peste 8,5 milioane lei, in urma tranzactionarii a peste 15% din capitalul social al companiei.

Miercuri, Morgan Stanley a raportat o detinere de 5,63%, iar joi a anuntat marirea detinerii pana la 10% din Romcab Targu Mures. Suma platita de Morgan Stanley pentru participatia de 10% din Romcab se ridica la 5,6 milioane lei.

Un alt pachet important din Romcab, 5% din capitalul social, a fost achititionat marti de catre fondul olandez de investitii MEI-Roemenie & Bulgarije Fonds, pentru suma de 2,8 milioane lei.

Morgan Stanley este una din cele mai mari banci de investitii din lume. La sfarsitul lunii august, Morgan Stanley administra active in valoare de 739 miliarde dolari si avea o capitalizare de peste 66 miliarde dolari. In Romania, Morgan Stanley mai are participatii la Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS), Bursa de Valori Bucuresti (BVB), precum si la Imotrust Arad (ARCV).

Citeste si:

Romcab Targu Mures are un capital social de 14 milioane lei, divizat in 5,6 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei. Actionarul majoritar al Romcab este firma Sadalbari SRL, care controleaza 85,83% din totalul titlurilor. La sfarsitul lunii octombrie, Daniel Tepes, presedintele companiei de brokeraj HTI Valori Mobiliare, a raportat o detinere de 5,25%.

Compania a raportat pentru primele sase luni ale acestui an un profit net de 1,43 milioane lei, de 9,2 ori mai mare decat in perioada similara a anului trecut. Afacerile Romcab Targu Mures s-au mentinut la 23 milioane lei, cu doar 1% peste nivelul inregistrat in acelasi interval din 2006.