Companiile din sectorul financiar care impun angajaţilor să revină la munca de la birou ar putea să îi facă pe angajaţi să părăsească firma, potrivit unui studiu publicat de firma de consultanţă Deloitte, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Dintre cei 700 de directori din sectorul financiar care au participat la un sondaj efectuat de Deloitte, aproximativ 66%, care lucrau part time de la distanţă, au declarat că ar putea să demisioneze dacă li s-ar ordona să revină la munca de la birou timp de cinci zile pe săptămână.

"Angajaţii, bărbaţi şi femei, a căror muncă şi viaţă personală a fost modificată de munca de la distanţă vor în mare parte să beneficieze în continuare flexibilitate, chiar dacă asta vine cu unele costuri personale", susţine Deloitte. Companiile care insistă pentru munca de la birou timp de cinci zile pe săptămână ar putea vedea cum aceste politici au consecinţe negative, arată studiul menţionat. Firmele ar putea să se confrunte cu rezistenţă, rate mai mari de demisii şi dificultăţi în recrutarea de angajaţi talentaţi, a adăugat Deloitte.

În rândul tuturor companiilor din America, angajatorii se luptă să creeze un echilibru între flexibilitatea şi programul de muncă de la birou.

Punctele de vedere diferă chiar şi în rândul marilor bănci de pe Wall Street. JPMorgan Chase, Goldman Sachs şi Morgan Stanley au fost avocaţi vehemenţi ai avantajelor muncii de la birou pentru învăţare, inovare şi cultură. În schimb, Citigroup, UBS şi Bank of New York Mellon au adoptat mai multă flexibilitate ca o modalitate pentru a atrage şi păstra angajaţi talentaţi.

Sondajul Deloitte arată că, în cazul angajaţilor care au în grijă şi alte persoane şi care lucrează remote sau în regim hibrid, este de 1,3 ori mai probabil să demisioneze dacă li s-ar lua flexibilitatea. De asemenea, Deloitte a avertizat că "riscul de a pierde femei talentate în dauna unui competitor sau al unei alte industrii este real". Rezultatele sondajului arată că aproape jumătate dintre femeile din poziţii de top este posibil să plece de la actualul angajator în următoarele 12 luni.

Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanţă fiscală şi juridică, consultanţă, consultanţă financiară şi managementul riscului către aproximativ 90% din companiile prezente în topul Fortune Global 500 şi către mii de companii din sectorul privat.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri