Banca Transilvania si-a redus participatia la 7,55% din SIF1

Grupul Banca Transilvania controleaza in mod concertat 7,5521% din actiunile SIF Banat-Crisana (SIF1), cu 0,04% mai putin decat raportarile din octombrie

Grupul financiar Banca Transilvania, care include si Banca Transilvania (TLV), detine in prezent un numar de 41.449.410 actiuni SIF Banat-Crisana (SIF1), cu 200.000 de titluri mai putin decat raportarile grupului din 12 octombrie, cand detinea 7,58% (41.649.410 titluri).

SIF Banat-Crisana are un capital social de 54,88 milioane lei, divizat in 548,85 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat, la inceputul lunii martie, o instructiune care reglementeaza masurile intreprinse in cazul persoanelor care detin mai mult de 1% din capitalul unei Societati de Investitii Financiare (SIF), potrivit informatiilor publicate de institutie.

Potrivit normei, consiliul de administratie al fiecarei Societati de Investitii Financiare (SIF) va suspenda dreptul de vot pentru pachetul de actiuni care depaseste 1% din capitalul social al SIF-urilor, detinut direct sau indirect de o singura persoana.

Astfel, persoana in cauza trebuie sa transmita catre SIF-uri, catre CNVM si catre institutiile pietei o declaratie autentificata in care sa specifice detinerile proprii si cele ale persoanelor cu care actioneaza concertat. Declaratia trebuie transmisa in termen de trei zile lucratoare de la data intrarii in vigoare a Instructiunii sau de la data dobandirii respectivei detineri. Modificarile ulterioare trebuie declarate in aceeasi perioada de trei zile, se specifica in instructiunea insitutiei de reglementare a pietei de capital.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri