Consiliul Concurentei (CC) a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata de catre SC Dafora SA prin dobandirea controlului asupra S.C. Condmag SA.

CC a efectuat o analiza a concentrarii economice din care a rezultat ca aceasta operatiune nu are ca efect crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe pietele relevante.

Consiliul Concurentei a sanctionat, in aceasta luna, compania SC Dafora SA, cu o amenda in valoare de 151.557 lei, pentru ca nu a notificat concetrarea economica realizata prin dobandirea controlului asupra S.C. Condmag SA. Potrivit institutiei, sanctiunea aplicata in acest caz are un caracter procedural, omisiunea unei notificari nefiind o practica anticoncurentiala.

Operatiunea de concentrare economica a fost realizata in data de 9 mai 2007. Conform Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice, partile implicate au obligatia sa inainteze autoritatii de concurenta notificarea operatiunii, in termen de 30 zile, de la data semnarii actului juridic prin care se realizeaza o concentrare economica.

SC Dafora SA este activa in principal pe piata serviciilor anexe extractiei petrolului si gazelor naturale, exclusiv prospectiunile.

Societatea achizitionata, SC Condmag SA, este specilizata in constructia de conducte magistrale de gaze, titei, fluide si a instalatiilor aferente acestora.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
[Infografic] Harta celor mai ieftine benzinarii din Romania