Societatea de investitii financiare Muntenia (SIF4) a cumparat un pachet de actiuni ale Fondului Proprietatea pentru suma de 2,1 milioane lei.

Transferul celor 3,5 milioane de actiuni ale Fondului Proprietatea a fost realizat la pretul de 0,60 lei/actiune si a fost inregistrat la Depozitarul Central in 6 mai, anunta NewsIn.

Fondul Proprietatea, creat in anul 2005 ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist, carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate, are un capital social de 14,2 miliarde lei (3,9 miliarde euro), impartit in 14,2 miliarde de actiuni, cu o valoare nominala de 1 leu.

In prezent, Fondul Proprietatea are detineri la 88 de companii romanesti, din care cele mai multe sunt din sectorul energetic.

La sfarsitul lunii aprilie, Fondul Proprietatea avea 1.981 actionari persoane fizice, care detineau 16,9% din capitalul social.

Din 28 ianuarie, actionarii Fondului Proprietatea au putut sa isi vanda participatiile in mod direct, fara a mai trebui sa astepte listarea la bursa, in baza unei hotarari de guvern care a modificat actul constitutiv al Fondului Proprietatea.

Pana la listarea Fondului la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), fostii proprietari pot opta pentru incasarea in numerar a cel mult 500.000 lei din sumele cuvenite.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Cele mai mari cresteri pe bursele din Bucuresti si New York in 2019
Setari Cookie-uri