Banca Comerciala Romana (BCR) nu vrea sa se listeze acum la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) deoarece nu este un moment bun, insa va respecta termenul limita de intrare, stabilit pentru octombrie 2009, a declarat fostul presedinte executiv al bancii, Manfred Wimmer.
"Conform contractului de privatizare avem obligatia sa listam BCR la Bursa de Valori Bucuresti pana in octombrie 2009, insa acum nu este un moment bun pentru listare - dar oricare ar fi mediul pe bursa ne vom tine promisiunea", a spus, citat de NewsIn, Wimmer cu ocazia preluarii mandatului de presedinte executiv al BCR de catre Dominic Bruynseels.

"Nu s-a hotarat inca modalitatea listarii BCR la Bursa de Valori Bucuresti. Aceasta va depinde de mediul de piata din momentul respectiv. Vom face o crestere de capital doar daca nevoile BCR o vor cere, nu neaparat in scopul listarii la bursa", a mai spus fostul presedinte executiv al BCR. El a adaugat ca rata de solvabilitate a BCR este de 11%, "dar nu inseamna ca avem nevoie de o crestere de capital foarte curand".

Wimmer a mai spus ca listarea nu ar fi favorabila, in prezent, avand in vedere contextul bursier international si mai ales cel din Romania.

"Dorim sa introducem SIF-urile in consiliul de supraveghere al BCR. Pana in prezent nu au fost discutii cu SIF-urile pentru prealuarea actiunilor BCR de catre Erste Bank de la acestea, insa am dezvoltat o distributie a raspunderilor", a mai spus Wimmer.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri