"Conform contractului de privatizare avem obligatia sa listam BCR la Bursa de Valori Bucuresti pana in octombrie 2009, insa acum nu este un moment bun pentru listare - dar oricare ar fi mediul pe bursa ne vom tine promisiunea", a spus, citat de NewsIn, Wimmer cu ocazia preluarii mandatului de presedinte executiv al BCR de catre Dominic Bruynseels.

"Nu s-a hotarat inca modalitatea listarii BCR la Bursa de Valori Bucuresti. Aceasta va depinde de mediul de piata din momentul respectiv. Vom face o crestere de capital doar daca nevoile BCR o vor cere, nu neaparat in scopul listarii la bursa", a mai spus fostul presedinte executiv al BCR. El a adaugat ca rata de solvabilitate a BCR este de 11%, "dar nu inseamna ca avem nevoie de o crestere de capital foarte curand".

Wimmer a mai spus ca listarea nu ar fi favorabila, in prezent, avand in vedere contextul bursier international si mai ales cel din Romania.

"Dorim sa introducem SIF-urile in consiliul de supraveghere al BCR. Pana in prezent nu au fost discutii cu SIF-urile pentru prealuarea actiunilor BCR de catre Erste Bank de la acestea, insa am dezvoltat o distributie a raspunderilor", a mai spus Wimmer.