Broker Cluj a intermediat luna trecuta tranzactii cu 74.015 contracte futures si options la Bursa din Sibiu. Din totalul rulat de Broker Cluj, 595 de contracte au fost incheiate pe contul de market-maker. Activitatea SSIF Broker Cluj in calitate de formator de piata (market-maker) s-a desfasurat pe contractele DESNP cu scadenta in iunie. Dupa depasirea scadentei iunie, SSIF Broker va activa ca formator de piata de derivatele pe actiuni Petrom (DESNP) cu scadenta septembrie.

Pe locul al doilea in topul intermediarilor de la Bursa din Sibiu s-a plasat Vanguard Bucuresti, cu 57.028 contracte intermediate, urmat de Estinvest Focsani, cu 46.318 contracte, si de BT Securities Cluj-Napoca, cu 35.109 contracte

Delta Valori Mobiliare Bucuresti a ocupat locul al cincilea in topul intermediarilor, cu 28.354 contracte, urmat de Intercapital Invest Bucuresti, cu 28.232 contracte incheiate.

In luna iunie activitatea intermediarilor prezenti pe piata Sibex s-a finalizat cu incheierea a 236.305 contracte futures si options, depasind cu 24% rulajul din aceeasi luna a anului trecut.