Pachetul de 43,71 milioane de actiuni proprii, reprezentand 2,5% din capitalul social al Rompetrol Bucuresti, valoreaza 11,36 milioane lei, potrivit pretului din oferta de 0,26 lei/actiune. Rompetrol Group N.V. a anuntat la sfarsitul lunii iulie ca vrea sa preia in intregime rafinaria Vega (Rompetrol Bucuresti) si va derula in acest scop o oferta publica de cumparare pentru un pachet de 7,54% din titlurile Vega.

Compania de tip holding Rompetrol Group plateste 0,26 lei pentru o actiune Vega, iar intermediarul ofertei este casa de brokeraj Tailwind Securities, cumparata recent de omul de afaceri Dinu Patriciu.

Oferta se desfasoara in perioada 29 iulie - 29 septembrie si, daca se va incheia cu succes, Rompetrol Bucuresti (VEGA) ar putea fi delistata, devenind o companie de tip inchis.

Citeste si:

Rompetrol Bucuresti (rafinaria Vega) si Rompetrol Rafinare (rafinaria Petromidia) sunt controlate de Rompetrol Group N.V., condus de Dinu Patriciu, si care are de anul trecut ca actionar majoritar grupul kazah KazMunaiGaz.

Rompetrol Bucuresti are un capital social de 174,54 milioane lei, divizat in 1,74 miliarde actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. In prezent, Rompetrol Group NV controleaza 92,46% din capitalul social.

Titlurile Rompetrol Bucuresti (Vega) sunt suspendate de la tranzactionare din 3 septembrie, cand au incheiat sedinta de pe piata Rasdaq la pretul de 0,2530 lei, ceea ce confera companiei o valoare de piata de 441,58 milioane lei (122,66 milioane euro).