Investitorii si-au pierdut interesul in piata ruseasca de capital, dupa ce problemele economice globale, scaderea accelerata a pretului petrolului si razboiul cu Georgia au afectat puternic bursele rusesti.

"Nu ne mai intereseaza ce se intampla in Occident. Bursele se prabusesc deoarece oamenii au nevoie de lichiditati", a spus directorul departamentului de tranzactii cu obligatiuni al bancii UBS, Maxim Gulevici.

Astfel, tranzactionarea actiunilor si a obligatiunilor a fost suspendata pe bursele MICEX si RTS pentru cel putin cinci ore.

Citeste si:

Arbitrul pietei rusesti de capital a aratat ca bursele trebuie sa ia masuri impotriva crizei, dupa ce indicii bursieri s-au depreciat, miercuri, cu 10%, respectiv 6%, iar casa locala de brokeraj Kit Finance nu a reusit, la inchiderea sedintei de tranzactionare de marti, sa isi indeplineasca toate obligatiile fata de clienti.

Situatia caselor de brokeraj, care nu au acces direct la fondurile de refinantare acordate de banca centrala, este mai grava decat cea a bancilor comerciale, a declarat, marti, pentru Reuters o sursa guvernamentala.