Vosganian a mentionat ca Nuclearelectrica, alta mare companie energetica detinuta de stat, ar putea lista un pachet de actiuni pe Bursa la inceputul anului 2009, intr-un context favorabil de piata.

Pana in prezent, statul a listat Transgaz si Transelectrica, operatorii retelelor de transport de gaz si electricitate din Romania, in contextul in care i-a despagubit pe unii fosti proprietari deposedati abuziv de comunisti cu actiuni ale acestor companii.

Termoelectrica a inregistrat pierderi nete mai mari de 106,3 milioane lei in primul semestru al acestui an, pe langa datoriile acumulate de peste 400 milioane euro, potrivit unei declaratii a directorului general al Termoelectrica, Ioan Ungureanu.

Citeste si:

De asemenea, cifra de afaceri a companiei in primele sase luni ale anului a fost de 270,9 milioane lei, in timp ce veniturile Termoelectrica in aceeasi perioada au fost de 300,1 milioane lei.

Cheltuielile inregistrate de companie in prima jumatate a anului au fost de 405,8 milioane lei.
Termoelectrica produce energie electrica prin arderea combustibililor fosili (carbuni) si hidrocarburi (gaze naturale si pacura).