Indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA) a cazut 777,68 puncte, adica 6,98%, pentru a inchide neoficial la 10.365,45 de puncte, un minim al sedintei, conform ultimelor date disponibile. Indicele Standard & Poor's 500 a incheiat sedinta la 1.107,06 puncte, dupa o prabusire cu 105,95 puncte, insemnand 8,73%.

Indicele Nasdaq Composite a scazut cel mai mult - 199,61 puncte sau 9,14% - si a inchis la 1.983,73 puncte.
Scaderile au fost accentuate si de presiunea venita din pietele asiatice si cele europene care au scazut puternic in ultima sedinta, odata cu extinderea crizei. In aceste conditii pietele mondiale raman tensionate, in ciuda interventiilor bancilor centrale, care au injectat lichiditati cu scopul de a stopa criza, potrivit NewsIn.

Camera Reprezentantilor din Statele Unite a surprins luni si a zguduit si mai mult pietele financiare respingand planul de salvare a bancilor, in valoare de 700 de miliarde dolari, pe care administratia il propunea pentru stabilizarea sistemului bancar american.

Citeste si:

Cu 228 de voturi impotriva si 205 pentru, reprezentantii au refuzat sa acorde secretarului trezoreriei, Henry Paulson, mijloacele pe care le cerea pentru a repune bancile pe linia de plutire, dupa ce acestea au fost puse in dificultate de criza imobiliara.

Congresmenii au respins astfel legea privind stabilizarea economica de urgenta din 2008, care prevedea masuri de interventie a statului in sectorul privat, un demers fara precedent in istoria americana. Statul vroia sa cumpere activele neperformante ale bancilor care aveau probleme in urma crizei imobiliare.