Ameropa Holding a preluat circa 49% din capitalul social al Comcereal Constanta (CCRL), pentru 44,68 milioane lei (11,57 milioane euro), in urma unei oferte publice de preluare, si a ajuns sa detina circa 86,5% din actiunile comerciantului de cereale, arata datele pietei Rasdaq.
Ameropa Holding a oferit actionarilor un pret de 38,50 lei/unitate si a intentionat sa cumpere in cadrul ofertei 61,2% din actiunile Comcereal. Oferta publica de preluare a inceput in 18 septembrie si s-a incheiat in 26 noiembrie, fiind derulata prin intermediul Bancii Comerciale Romane.

Actionarii Comcereal au subscris in cadrul ofertei circa 1,16 milioane de titluri, adica 49% din capitalul social, dintre care 307.277 erau actiuni preferentiale cu dividend prioritar si fara drept de vot, detinute potrivit ultimei raportari de SIF Transilvania (SIF3). Pachetul de actiuni preferentiale a fost cedat in urma unei tranzactii de 11,83 milioane lei.

Restul de 853.262 de titluri, adica 36,15% din capitalul social, erau actiuni ordinare, pentru care Ameropa a platit 32,85 milioane lei.

Comcereal Constanta si-a sporit profitul net in primele noua luni ale acestui an de aproape doua ori, la 6,62 milioane lei (1,82 milioane euro), fata de cel realizat in aceeasi perioada a anului trecut, cand comerciantul de cereale raportase un castig net de 3,44 milioane lei.

Afacerile companiei s-au comprimat in intervalul ianuarie - septembrie 2008 cu 5,5%, la 76,71 milioane lei (21,07 milioane euro), fata de nivelul cifrei de afaceri din intervalul echivalent al anului trecut, de 81,14 milioane lei.

Comcereal Constanta are ca domeniu de activitate comertul cu ridicata al cerealelor, semintelor si furajelor. Societatea are un capital social de 5,90 milioane lei, divizat in 2,36 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei.

Titlurile Comcereal Constanta se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul CCRL. Valoarea de piata a societatii este de 87,32 milioane lei (22,63 milioane euro), conform ultimei cotatii de 37 lei, stabilita in sedinta bursiera de miercuri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri