Effeemmeci SRL a cumparat 5% din Siderma Bucuresti

Effeemmeci SRL, actionarul majoritar al Siderma Bucuresti (SIDR) a cumparat de pe piata Rasdaq 5,02% din titlurile companiei, pentru 1,91 milioane lei, in cadrul ofertei publice de preluare initiate in a doua jumatate a lunii trecute.

Firma a cumparat de la actionarii minoritari 12.917 de titluri Siderma, la un pret de 148 lei/actiune, cu 4,82% mai mare decat cotatia de referinta.

In urma achizitiilor, compania si-a sporit participatia la Siderma pana la 59,46%.

Effeemmeci a devenit actionarul majoritar al Siderma Bucuresti (SIDR) la inceputul lunii septembrie, dupa ce a cumparat un pachet de actiuni reprezentand 4,47% din capitalul social al companiei din industria textila.
Printre actionarii firmei se mai numara Paradiso Uno SRL, cu o participatie de 12,44% din capitalul social, si Lexim AG, cu o detinere de 11,52% din actiuni.

Siderma are o valoare de piata de 36,3 milioane lei (9,3 milioane euro), aferenta cotatiei de 141,2 lei/actiune, stabilita in sedinta din 20 noiembrie.

Siderma Bucuresti are un capital social de 3,08 milioane lei, divizat in 257.129 de actiuni, cu o valoare de 12 lei. Titlurile firmei din industria textila se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul SIDR.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Românii cu bani au cumpărat acțiuni Tesla, Microsoft și Facebook în pandemie
Setari Cookie-uri