Rompetrol, delistata de pe Rasdaq

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a suspendat de la tranzactionare actiunilor Rompetrol SA (VEGA), de pe piata Rasdaq, incepand de ieri, in vederea delistarii, dupa Rompetrol Group NV a ajuns sa controleze 98,99% din titlurile companiei, in urma incheierii ofertei publice de preluare.

Actiunile operatorului rafinariei Vega au fost suspendate de la tranzactionare incepand de joi, potrivit unui comunicat transmis pietei Rasdaq de catre CNVM.

In urma ofertei publice de preluare, derulate in perioada 29 iulie - 29 septembrie, Rompetrol Group NV a cumparat 113,96 milioane titluri, pentru suma de 29,63 milioane lei, la un pret de 0,26 lei/titlu, ceea ce reprezinta 6,53% din totalul actiunilor emise de societate.

Intermediarul ofertei a fost casa de brokeraj Tailwind Securities, cumparata recent de omul de afaceri Dinu Patriciu, iar inainte de inceperea ofertei publice, Rompetrol Group NV avea o detinere de 92,46% din totalul titlurilor.

Rompetrol Bucuresti are un capital social de 174,5 milioane lei, divizat in 1,74 miliarde actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei, iar obiectul de activitate al companiei este reprezentat de fabricarea produselor obtinute din prelucrarea titeiului.

Ultima cotatie a titlurilor companiei a fost de 0,225 lei, in sedinta din 15 decembrie, ceea ce da o capitalizare de 392,7 milioane lei (99,3 milioane euro). Titlurile Rompetrol se tranzactionau la prima categorie a pietei Rasdaq, sub simbolul VEGA.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Românii cu bani au cumpărat acțiuni Tesla, Microsoft și Facebook în pandemie
Setari Cookie-uri