Pretul pe care il va da Rompetrol actionarilor minoritari, care mai detin 1,01% din totalul actiunilor, a fost stabilit de un evaluator independent si este cu 0,035 lei mai mare decat ultimul pret din piata.

CNVM a suspendat de la tranzactionare actiunilor Rompetrol SA (VEGA) de pe piata Rasdaq, incepand de joi, in vederea delistarii, dupa Rompetrol Group NV a ajuns sa controleze 98,99% din titlurile companiei, in urma incheierii ofertei publice de preluare.

In urma ofertei publice de preluare, derulate in perioada 29 iulie - 29 septembrie, Rompetrol Group NV a cumparat 113,96 milioane titluri, pentru suma de 29,63 milioane lei, la un pret de 0,26 lei/titlu, ceea ce reprezinta 6,53% din totalul actiunilor emise de societate.

Citeste si:

Intermediarul ofertei a fost casa de brokeraj Tailwind Securities, cumparata recent de omul de afaceri Dinu Patriciu, iar inainte de inceperea ofertei publice, Rompetrol Group NV avea o detinere de 92,46% din totalul titlurilor.

Rompetrol Bucuresti are un capital social de 174,5 milioane lei, divizat in 1,74 miliarde actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei, iar obiectul de activitate al companiei este reprezentat de fabricarea produselor obtinute din prelucrarea titeiului.

Ultima cotatie a titlurilor companiei a fost de 0,225 lei, in sedinta din 15 decembrie, ceea ce da o capitalizare de 392,71 milioane lei (99,42 milioane euro). Titlurile Rompetrol se tranzactionau la prima categorie a pietei Rasdaq, sub simbolul VEGA.