Bursele americane au deschis in scadere sedinta de miercuri, ca urmare a temerilor privitoare la extinderea pierderilor din creditare si a semnalelor referitoare la o continuare a scaderii cheltuielilor de consum, relateaza Reuters.

Indicele Dow Jones a coborat cu 137,55 puncte, respectiv 1,63%, la 8.311,01 puncte. Indicele Standard & Poor's 500 a coborat cu 14,78 puncte, adica 1,70%, la 857,01 puncte, iar indicele compozit Nasdaq a coborat cu 23,79 puncte, sau 1,54%, la 1.522,67 puncte.

Bursele americane au deschis marti tot in scadere, in contextul in care indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA) a inregistrat un declin de 0,33%, iar Nasdaq, in componenta caruia intra mai ales titluri ale companiilor din sectorul tehnologic, a scazut cu 0,19%, informwaza NewsIn.

De asemenea, indicele Standard & Poor's 500 a scazut cu 0,55%, la 865,45 puncte.

Datele vin in contextul in care presedintele Federal Reserve (Fed) Ben Bernanke a spus marti ca economia globala este afectata grav de criza financiara, iar momentul si amploarea recuperarii vor fi determinate de felul in care guvernele reactioneaza in aceasta situatie.

"Pentru aproape un an si jumatate sistemul financiar mondial s-a confruntat cu presiuni considerabile, care acum s-au extins si mai mult asupra economiei globale", a spus Bernanke, in cadrul unui discurs pregatit pentru London School of Economics.

In cadrul primului discurs din acest an legat de politica monetara, Bernanke a precizat ca Fed mai are inca "instrumente solide" ce ar putea fi folosite extensiv, ca sa sustina o recuperare a cresterii, chiar daca dobanda cheie este aproape 0%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
"Britanicii nu sunt gata sa isi faca hara-kiri; va exista un acord"