Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a mai prelungit cu doua saptamani masura de blocare a conturilor Mobinvest, firma de brokeraj la care a descoperit in vara anului trecut mai multe nereguli, in urma carora i-a suspendat activitatea, potrivit unei ordonante al institutiei.
Comisia a dispus blocarea tuturor conturilor in care se afla banii clientilor Mobinvest, cu exceptia operatiunilor de alimentare, incepand din 25 februarie, scrie NewsIn.

Conturile Mobinvest sunt blocate de jumatate de an si, potrivit unor relatari de presa, pierderile clientilor casei de brokeraj din Oradea s-ar ridica la 3,5 milioane euro.

Comisia a suspendat din iulie 2008 activitatea Mobinvest si a blocat conturile a peste 500 de clienti, iar la sfarsitul anului trecut a cerut dizolvarea firmei de brokeraj.

CNVM a descoperit ca societatea a decontat tranzactii de cumparare de actiuni si a operat retrageri de numerar pentru opt clienti, in conditiile in care soldul conturilor acestora era debitor, utilizand disponibilitatile celorlalti clienti, fara a avea acordul acestora.

De asemenea, societatea a pastrat in casierie, pentru perioade indelungate de timp, sume importante de bani si nu a luat decat masuri superficiale in vederea pastrarii in siguranta a activelor clientilor, potrivit CNVM.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri