Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a declarat că patru dintre luptătorii săi au comis atacul lansat asupra unei săli de concerte de la periferia Moscovei, atac soldat, potrivit unui nou bilanţ, cu cel puţin 130 de morţi.

"Atacul a fost comis de patru luptători ai SI înarmaţi cu mitraliere, un pistol, cuţite şi bombe incendiare", a susţinut SI pe unul dintre conturile sale Telegram, adăugând că atacul a survenit "în contextul (...) războiului furibând" dintre grupare şi "ţările care luptă împotriva Islamului", notează BBC.

Niciuna dintre cele două declarații ale IS nu a indicat care dintre filialele regionale ale grupării a fost responsabilă pentru atac.

Purtătorul de cuvânt al IS spune că atacul a fost efectuat de „luptători” înarmați cu „mitraliere, o armă, cuțite și bombe incendiare”. De asemenea, acesta ar fi fost precedat de o misiune de recunoaștere „concertată”.

Rusia nu a comentat încă afirmațiile.

Preşedintele rus Vladimir Putin a decretat zi de doliu naţional pentru duminică, în urma atacului de vineri seară de la periferia Moscovei, şi a promis că vinovaţii vor fi cu toţii "pedepsiţi", în prima sa alocuţiune televizată după atacul care a făcut cel puţin 130 morţi.

"Inamicii nu vor reuşi să ne divizeze", a mai spus el, în urma atacului revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri