Organizaţia militantă şiită Hezbollah a anunţat că a tras rachete şi obuze din Liban spre nordul Israelului, în ziua următoare ofensivei la scară largă lansate de Hamas împotriva Israelului din Fâşia Gaza, informează duminică DPA şi France Presse.

"În drumul spre eliberarea a ceea ce a rămas din pământul nostru libanez ocupat şi în solidaritate cu rezistenţa palestiniană victorioasă şi cu lupta poporului palestinian, liderul brigăzii martirului (Hezbollah) Hajj Imad Mughniyeh în Rezistenţa Islamică (Hezbollah) azi dimineaţă, duminică, 8 octombrie 2023, a atacat trei poziţii ale ocupaţiei sioniste în zona Fermelor Libaneze Ocupate Shebaa", se arată într-un comunicat al grupării.

Trei poziţii din Fermele Shebaa, o fâşie de pământ la graniţa libanezo-siriană şi Înălţimile Golan ocupate de Israel, au fost lovite direct, conform comunicatului. Comunicatul adaugă că rachetele au vizat un obiectiv de instalare a radarului, poziţiile Zabdin şi Ruwaisat Al-Alam, cu un mare număr de obuze de artilerie şi rachete dirijate.

Israelul evacuează așezări din apropierea graniței cu Gaza

Armata israeliană a anunţat că evacuează aşezări israeliene din zona de frontieră cu Gaza, pe fondul războiului cu organizaţia extremistă palestiniană Hamas, informează duminică agenţia DPA, conform Agerpres.ro.

Mii de oameni urmează să fie duşi în alte locuri din Israel, a precizat duminică purtătorul de cuvânt al armatei israeliene Richard Hecht.

Armata a declarat drept zonă restricţionată zona din jurul fâşiei de coastă. Încă opt puncte au rămas în sudul Israelului unde armata căuta posibili atacatori, a spus Hecht. Gardul cu Fâşia Gaza a fost spart în 29 de puncte, toate acestea fiind acum sub control. Potenţialii noi atacatori sunt atacaţi din aer în aceste puncte, potrivit lui Hecht.

Aproximativ 300 de israelieni au fost ucişi în atacul devastator la scară largă lansat sâmbătă de Hamas, care este clasificată organizaţie teroristă de UE, SUA şi Israel. Aproximativ 1.600 de persoane au fost rănite.

Mulţi israelieni sunt ţinuţi ostatici în Gaza, inclusiv femei, copii şi cetăţeni în vârstă. Armata israeliană nu a putut furniza până acum cifre exacte.

"Vom oferi Hamas un răspuns foarte dur după acest atac inuman", a spus purtătorul de cuvânt al armatei. "Este o dimineaţă groaznică", a adăugat el.

Potrivit cifrelor militare, printre morţi se numără 26 de militari şi femei, inclusiv un general adjunct şi comandanţi superiori.

Hecht a declarat că instrucţiuni vor fi date populaţiei din Gaza înaintea atacurilor asupra ţintelor Hamas "pentru a evita daune colaterale". Dar nu va fi nicio evacuare de pe teritoriul palestinian, a precizat el. "Le vom spune să meargă spre nord, să meargă spre sud, să meargă spre est", a spus el.

În ceea ce priveşte o posibilă ofensivă terestră, purtătorul de cuvânt a declarat că toate opţiunile sunt pe masă. Punctele de trecere a frontierei în Gaza au fost distruse de Hamas, a spus el. "Nu ne grăbim să le redeschidem", a adăugat el.

Peste 250 de palestinieni au fost uciși în Gaza în atacuri surpriză

Cel puţin 256 de persoane au murit în Fâşia Gaza în atacuri israeliene în urma ofensivei lansate de organizaţia extremistă palestiniană Hamas asupra Israelului, a anunţat duminică Ministerul Sănătăţii din Gaza, citat de DPA.

Printre morţi se numără 20 de minori, a spus ministerul, adăugând că 1.788 de palestinieni au fost răniţi.

Forţele aeriene israeliene au început să lovească ţinte Hamas în Gaza în urma atacului-surpriză devastator lansat de militanţi sâmbătă, în care aproximativ 300 de oameni au fost ucişi în Israel.

Hamas, care guvernează zona de coastă, este clasificată drept organizaţie teroristă de UE, SUA şi Israel.

Potrivit armatei israeliene, aceasta a lovit 10 ţinte Hamas în clădiri cu mai multe etaje în timpul nopţii, inclusiv un sediu al serviciului de informaţii şi o instalaţie militară.

Armata israeliană a bombardat de asemenea două bănci folosite de Hamas pentru finanţarea activităţilor teroriste împotriva civililor israelieni, a anunţat aceasta. O unitate de producţie a armelor a organizaţiei militante Jihadul Islamic în Gaza şi depozite de arme au fost de asemenea lovite.

Sursa foto: Svet foto / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri