Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu (Sibiu) va lansa de luni derivatele ce au ca activ suport actiunile Transgaz. Noile instrumente ce vor fi lansate pe piata de la Sibiu sunt contractele futures cu simbolul DETGN si contractele options cu simbolul OPDETGN.
“Avand in vedere ca inca de la lansarea pe piata spot actiunile Transgaz au fost un succes precum si faptul ca ele se afla constant in atentia investitorilor, am considerat utila introducerea derivatelor pe acest simbol, noile instrumente adresandu-se atat speculatorilor, cat si celor care doresc sa gestioneze eficient riscurile detinerilor din piata la vedere” a declarat Teodor Ancuta (foto), presedintele Bursei din Sibiu.

Marimea obiectului contractului futures DETGN este de 10 actiuni, variatia zilnica maxima admisa de 10 lei/actiune, iar marja de 160 lei/contract. Scadentele disponibile sunt la una, doua, trei, si sase luni, data scadentei fiind a treia zi de vineri din luna de scadenta. In cazul in care aceasta nu este zi lucratoare, data scadentei va fi ultima zi lucratoare dinaintea celei de-a treia zi de vineri din luna de scadenta, se arata in comunicatul bursei sibiene.

In luna decembrie a anului trecut, operatorul retelei romanesti de transport de gaze, Transgaz Medias (TGN), a implinit un an de la listarea la Bursa de Valori Bucuresti, fiind considerata cea mai de succes oferta publica initiala de pe piata de capital romaneasca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri