Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu (Sibiu) va lansa de luni derivatele ce au ca activ suport actiunile Transgaz. Noile instrumente ce vor fi lansate pe piata de la Sibiu sunt contractele futures cu simbolul DETGN si contractele options cu simbolul OPDETGN.
“Avand in vedere ca inca de la lansarea pe piata spot actiunile Transgaz au fost un succes precum si faptul ca ele se afla constant in atentia investitorilor, am considerat utila introducerea derivatelor pe acest simbol, noile instrumente adresandu-se atat speculatorilor, cat si celor care doresc sa gestioneze eficient riscurile detinerilor din piata la vedere” a declarat Teodor Ancuta (foto), presedintele Bursei din Sibiu.

Marimea obiectului contractului futures DETGN este de 10 actiuni, variatia zilnica maxima admisa de 10 lei/actiune, iar marja de 160 lei/contract. Scadentele disponibile sunt la una, doua, trei, si sase luni, data scadentei fiind a treia zi de vineri din luna de scadenta. In cazul in care aceasta nu este zi lucratoare, data scadentei va fi ultima zi lucratoare dinaintea celei de-a treia zi de vineri din luna de scadenta, se arata in comunicatul bursei sibiene.

In luna decembrie a anului trecut, operatorul retelei romanesti de transport de gaze, Transgaz Medias (TGN), a implinit un an de la listarea la Bursa de Valori Bucuresti, fiind considerata cea mai de succes oferta publica initiala de pe piata de capital romaneasca.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Setari Cookie-uri