Liviu Giugiumica, presedintele si directorul general al casei de brokeraj UniCredit CA IB Securities, a luat locul fostului administrator, Nicolae Rusu, care si-a pierdut in aceasta saptamana si functia de secretar general al consiliului BVB, ca urmare a incompatibilitatii, potrivit NewsIn.

In luna ianuarie, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare i-a interzis lui Nicolae Alexandru Rusu sa mai activeze pe piata de capital, timp de trei ani, in urma neregulilor descoperite la casa de brokeraj Orizont Vest, unde acesta era presedinte si actionar majoritar.

"De asemenea, Consiliul a aprobat joi o emisiune de obligatiuni BERD, precum si o emisiune de obligatiuni emise de consiliul judetean Hunedoara, in valoare de 31,5 milioane lei", a mai spus Farmache, presedintele Bursei de Valori Bucuresti.

Emisiunea Bancii Europeane pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) are o valoare de 115 milioane lei si va avea o maturitate de 10 ani, iar cea a consiliului Hunedoarea, transa a treia, va avea scadenta in 2026.

"Totodata, Consiliul a mai aprobat unele amendamente la codul BVB, necesare in programul de trecere la conturile globale", a adaugat Farmache.

Actionarii Bursei sunt convocati in 3-4 aprilie pentru a-si alege un nou administrator, pentru a aproba strategia BVB in societatile pe care le controleaza si pentru desemnarea candidatilor la consiliul de administratie al Depozitarului Central. Daca va primi aprobarea actionarilor, Bursa va convoca adunarea generala a Depozitarului Central.