Operatorul portuar Socep Constanta (SOCP) va disponibiliza pana in iunie 126 de angajati, ce reprezinta 21,6% din numarul total de salariati, din cauza scaderii dramatice a activitatii in terminalul de containere, a anuntat compania.
Compania mentioneaza ca traficul in terminalul de containere a scazut cu 43% in primul trimestru al acestui an, compartiv cu perioada similara din 2008.

Masura aprobata de consiliul de administratie face parte dintr-un proiect de restructurare si disponibilizare colectiva pentru perioada mai - iunie.

Operatorul portuar a obtinut anul trecut un profit net de 7,61 milioane lei (2,07 milioane euro), de peste doua ori mai mare decat cel din 2007, iar afacerile au avansat cu o treime, la 58,82 milioane lei (15,24 milioane euro), in pofida faptului ca in ultimele luni din an conducerea firmei observase o scadere puternica a traficului la nivelul portului Constanta.

Socep Constanta are un capital social de 34,34 milioane lei, divizat in 343,42 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Actionarii principali ai companiei erau Grupul DD, cu 31,31%, si Stere Samara, cu 10,51% din totalul actiunilor.

Valoare de piata a companiei este de 54,9 milioane de lei (13,2 milioane euro), conform cotatiei de 0,16 lei/actiune stabilita in sedinta de tranzactionare de ieri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cat timp mai puteti cumpara actiuni pentru dividende