Fondul de Compensare a Investitorilor (FCI) a suspendat contributiile pentru cheltuielile administrative, in valoare de 1.000 euro, percepute membrilor si va restitui brokerilor sumele achitate, potrivit unei decizii luate la finalul lunii mai a consiliului de administratie.

Hotararea a fost luata in urma solicitarilor Asociatiei Brokerilor si a Bursei de Valori Bucuresti.

Actionarii Bursei au schimbat conducerea Fondului, noul consiliu de administratie fiind format din casele de brokeraj Broker Cluj, Delta Valori Mobiliare si Eldainvest.

Fondul de Compensare a Investitorilor a stabilit, la inceputul lunii aprilie, o cota de contributie anuale a membrii la 0,52% din venituri pentru acest an, de la 1,8% in 2008, insa valoarea nu poate fi mai mica de 1.000 euro.

Scopul Fondul este de a compensa investitorii in situatia incapacitatii societatilor de servicii de investitii financiare de a returna fonduri banesti si/sau instrumentele financiare datorate sau care apartin investitorilor, care au fost detinute in numele acestora, cu ocazia prestarii de servicii financiare sau de administrare a portofoliilor individuale de investitii.

Fondul compenseaza in mod egal si nediscriminatoriu investitorii in limita unui plafon maxim reprezentand echivalentul in lei a 20.000 EUR/investitor .


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Schimbare de management la filiala de leasing a BRD Societe Generale