Bursa japoneza a inchis sedinta de astazi in urcare usoara, evolutia fiind sprijinita de optimismul de pe piata, generat de alte semne care arata o revenire a economiei Statelor Unite, noteaza AFP.

Trendul ascendent pe care s-a plasat bursa din Tokyo a fost generat si de evolutia pozitiva a burselor americane, care s-a plasat in urcare, in ciuda falimentului auto General Motors.

Indicele Nikkei al principalelor 225 titluri listate la bursa din Tokyo a urcat cu 0,27%, dupa ce crescuse cu 1,64% in timpul sedintei de luni, cel mai mare nivel din 7 octombrie 2008. La randul sau, indicele Topix a castigat 0,11%, scrie NewsIn.

In Statele Unite, bursele au inchis sedinta de luni in urcare, in contextul unor date pozitive privind economia si in ciuda falimentului General Motors.

Indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 2,60%, la 8.721,36 puncte, iar Nasdaq a crescut cu 3,06%, la 1.828,68. Dow Jones nu a mai depasit nivelul de 8.700 de puncte din 8 ianuarie. De asemenea, indicele Standard & Poor's 500 a urcat cu 2,58%, la 942,87 puncte.

General Motors a depus luni cererea pentru intrarea in faliment, in cadrul unei instante din New York, conform unui document de pe site-ul instantei americane. De asemenea, cheltuielile de consum din Statele Unite au scazut in aprilie, in ciuda faptului ca veniturile personale au inregistrat cea mai mare crestere din ultimele 11 luni.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Ce se intampla cu leul si bursele daca UK iese "cu scandal" din UE