Marile burse europene au inchis sedinta de joi in usoara scadere, pe o piata dezamagita de statisticile americane si in asteptarea rezultatelor despre ocuparea fortei de munca din SUA, in august, ce vor fi publicate vineri, potrivit AFP, citat de NewsIn.
Astfel, bursa din Londra a inchis sedinta de joi in scadere, indicele Footsie-100 coborand cu 0,43%, la 4.796,75 puncte. De asemenea, indicele CAC 40, al bursei din Paris, a pierdut 0,55%, pana la 3.553,51 puncte, iar la Bursa din Frankfurt, indicele Dax a scazut cu 0,35%, la 5.301,42 puncte.

Astfel, titlurile din sectoarele farmaceuticelor si produselor alimentare s-au depreciat, in vreme ce actiunile din sectorul minier au castigat usor teren, in conditiile in care aurul s-a scumpit semnificativ, iar banca Centrala Europeana a mentinut dobanda cheie la 1% pe an, conform asteptarilor.

La randul sau, Eurostat a anuntat, joi, ca indicele vanzarilor cu amanuntul a scazut in iulie cu 0,9% in Uniunea Europeana si cu 1,8% in zona euro, raportat la luna similara din 2008. Comparativ cu luna iunie din 2009, vanzarile de bunuri alimentare si nealimentare au crescut in iulie cu 0,2% la nivelul blocului comunitar, in timp ce in zona euro au scazut cu 0,2%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri