In luna februarie, guvernul polonez a invitat la discutii Deutsche Bourse, London Stock Exchange, Nasdaq OMX si NYSE Euronext sa pregateasca oferte pentru achizitia, in prima faza, a 73,8% din capitalul social al bursei din Varsovia.

“Am scris o scrisoare Trezoreriei poloneze dupa ce nu am fost invitati la discutii si le-am explicat ca mai este cineva interesat de catre aceasta participatie si i-am intrebat de ce nu putem colabora. Raspunsul a fost ca modul in care procedurile au loc nu au cum sa ma invite”, a sustinut Buhl intr-un interviu.

Maciej Wewior, purtator de cuvant al ministrului Trezoreriei din Polonia, a afirmat ca nu au nicio obligatie sa invite toate bursele din lume pentru a plasa oferte pentru Bursa din Varsovia.

“Daca Varsovia va ajunge la o concluzie ca nu au primit o oferta satisfacatoare sau conditiile nu indeplinesc asteptarile lor, noi vom fi gata sa negociem si sa discutam despre ce posibilitati de colaborare ar putea exista intre cele doua burse”, a mai afirmat Buhl.

Bursa din Varsovia a inregistrat cele mai multe listari din Europa, dupa bursa londoneza, in 2008, cu 94 de noi companii.

Astazi, bursele de Valori din Viena, Budapesta, Ljubljana si Praga s-au reunit sub brandul CEE Stock Exchange Group si au format cel mai mare jucator dintre operatorii bursieri din Europa Centrala si de Est.