CNVM si-a dat avizul pentru prospectul de admitere la tranzactionare a fondului administrat de catre OTP Asset Management la inceputul lunii septembrie.

Oferta publica initiala a unitatilor de fond OTP WiseRO, primul IPO al anului, a fost suprasubscrisa cu circa 50%, succesul fiind determinat de componenta de criza a instrumentelor – garantarea capitalului investit initial.

Capitalul obtinut va fi investit integral in depozite bancare in minimum cinci banci din Romania si Uniunea Europeana, iar dobanda obtinuta va face obiectul unui contract swap intre OTP si Societe Generale.

Fondul urmareste evolutia indicelui WISE US Long/Short Vol Target (care scaneaza lunar evolutia actiunilor din componenta S&P500), creat de Societe Generale Corporate & Investment Banking (SGCIB) si calculat zilnic de agentia de rating Standard&Poor’s.

Din cadrul indicelui american S&P500 sunt selectate actiuni in functie de 12 criterii de selectie, prin care se afla pretul, volatilitatea, randamentul, situatia financiara, dar si in functie de analiza tehnica, cat si cea fundamentala.

In urma analizelor realizate de SGCIB, pe cele mai performante 10% dintre actiunile incluse in indicele S&P se vor initia pozitii Long – de cumparare, iar pe cele 10% care au avut evolutii negative sau reduse fata de medie se vor adopta pozitii short – de vanzare.